Θερμογραφία

Τι είναι η θερμογραφία;

Σεμινάρια JGC Συστήματα Γεωπληροφορικής

Η θερμογραφία είναι η παρατήρηση, η μέτρηση και η καταγραφή της θερμότητας και της ροής της.

Όλα τα σώματα στη γη με θερμοκρασία πάνω από το απόλυτο μηδέν (-273° C) εκπέμπουν θερμική ενέργεια στο υπέρυθρο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Η ποσότητα θερμότητας που εκπέμπει ένα σώμα είναι άμεσα συγκρίσιμη με τη θερμοκρασία του. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει με γυμνό μάτι αυτή την ακτινοβολία, αλλά με τη χρήση υπέρυθρων καμερών και της θερμογραφίας μπορεί να δει τη θερμότητα, να παρατηρήσει ανωμαλίες, που με τη σειρά τους θα τον οδηγήσουν να αναγνωρίσει προβλήματα.

Για να γίνει άμεσα αντιληπτή η έννοια της θερμογραφίας, μπορεί κανείς να τη σκεφτεί ως εξής: όπως η φωτογραφία περιγράφεται ως η «απεικόνιση του φωτός», έτσι και η θερμογραφία περιγράφεται ως η «απεικόνιση της θερμότητας».

Εφαρμογές θερμογραφίας

Ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων

Εφαρμογές υδραυλικών εγκαταστάσεων

Μηχανικές εφαρμογές

Ηλεκτρικές εφαρμογές

Η FLIR, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία θερμογραφίας, σε συνεργασία με την εταιρεία μας και το διεθνές ινστιτούτο εκπαίδευσης θερμογραφίας ITC (InfraredTrainingCenter ) παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης και εκμάθησης σε επίπεδο σεμιναρίου στη θερμογραφία και τη χρήση θερμικών καμερών. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν τόσο την απόκτηση θεωρητικών γνώσεων της επιστήμης της θερμογραφίας, όσο και τεχνικές γνώσεις και μεθόδους χρήσης της θερμικής κάμερας στο πεδίο ανάλογα με την εφαρμογή και τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 2 ή 3 ημερών (Εισαγωγή στη Θερμογραφία – Άλλες θεματικές ενότητες), ή 5 ημερών (Απόκτηση Πιστοποίησης Θερμογράφου ITC Επιπέδου Ι), πραγματοποιούνται στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη σε τακτά χρονικά διαστήματα και διδάσκονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές στην ελληνική και αγγλική γλώσσα!

logo