Γεωλογία & Γεωφυσική

Κατανοήστε το πλανήτη

Δύο επιστήμες οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την κατανόηση του πλανήτη μας, των φυσικών διεργασιών που συμβαίνουν σε αυτόν και των πιθανών κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, όπως σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις, τσουνάμι και γεωλογικές καταβάσεις.

Περιγραφή

Η γεωλογία ασχολείται με τη μελέτη του σχηματισμού, της σύνθεσης, της δομής και της ιστορίας του γεωλογικού υλικού της Γης. Οι γεωλόγοι εξετάζουν τα απολιθώματα, τα ορυκτά, τις πετρώματα και τις γεωλογικές δομές για να κατανοήσουν τη γεωλογική ιστορία της Γης, την εξέλιξή της και τις διαδικασίες που διαμορφώνουν τον πλανήτη, όπως οι ερημοποιήσεις, οι ηφαιστειακές εκρήξεις, οι σεισμοί και οι διαδικασίες του πετρελαίου και του ορυκτού.

Η γεωφυσική είναι μια επιστήμη που επικεντρώνεται στη μέτρηση και την ερμηνεία των φυσικών φαινομένων που συνδέονται με τη δομή και τη σύνθεση της Γης. Αυτό περιλαμβάνει τη μελέτη του μαγνητικού πεδίου της Γης, της γεωτρύπανης, της ελαστικότητας και της ακουστικής των ορυκτών, καθώς και τη χρήση της σεισμογραφίας για την εξερεύνηση του εσωτερικού του πλανήτη και της φλεγομένης σφαίρας.

Και οι δύο επιστήμες οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την κατανόηση του πλανήτη μας, των φυσικών διεργασιών που συμβαίνουν σε αυτόν και των πιθανών κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, όπως σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις, τσουνάμι και γεωλογικές καταβάσεις. Επίσης, αποτελούν σημαντικά εργαλεία σε πολλούς τομείς όπως η εξόρυξη, η κατασκευή, η περιβαλλοντική μελέτη και η διαχείριση των φυσικών πόρων.

Προϊόντα

Δείτε όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με την γεωλογία και γεωφυσική.

Πολυμέσα

Εικόνες

Βίντεο

Φόρμα επικοινωνίας

Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και ένας από τους εκπροσώπους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.