Τρισδιάστατη Σάρωση

3D Scanning

Η τρισδιάστατη σάρωση (3D scanning) αναφέρεται στη διαδικασία καταγραφής τρισδιάστατων αντικειμένων ή περιβαλλόντων με τη χρήση ειδικών συστημάτων ή συσκευών που μπορούν να ανιχνεύσουν και να καταγράψουν τη γεωμετρία και την εμφάνισή τους σε τρεις διαστάσεις.

Περιγραφή

Η τρισδιάστατη σάρωση (3D scanning) αναφέρεται στη διαδικασία καταγραφής τρισδιάστατων αντικειμένων ή περιβαλλόντων με τη χρήση ειδικών συστημάτων ή συσκευών που μπορούν να ανιχνεύσουν και να καταγράψουν τη γεωμετρία και την εμφάνισή τους σε τρεις διαστάσεις. Αυτή η τεχνική είναι χρήσιμη σε πολλούς τομείς, όπως η βιομηχανία, η αρχιτεκτονική, η αρχαιολογία, η ιατρική και η τέχνη.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτή η διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης λέιζερ, φωτογραφίας, ή ακόμα και της χρήσης αισθητήρων που αντιλαμβάνονται την απόσταση και τη μορφή του αντικειμένου. Οι προηγμένες τεχνικές συχνά χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ψηφιακών μοντέλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάλυση, σχεδιασμό, αποτύπωση, ή ακόμα και αναπαραγωγή αντικειμένων.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας τρισδιάστατης σάρωσης έχει επιτρέψει τη δημιουργία ρεαλιστικών ψηφιακών αντικειμένων και περιβαλλόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές.

Προϊόντα

Δείτε όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με την τρισδιάστατη σάρωση.

Πολυμέσα

Εικόνες

Βίντεο

Φόρμα επικοινωνίας

Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και ένας από τους εκπροσώπους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.