Αντίστροφη Μηχανική

Reverse engineering

Αντίστροφη Μηχανική (Reverse Engineering) ορίζεται η διαδικασία δημιουργίας ενός αντίγραφου ενός υλικού αντικειμένου, υποσυστήματος ή προϊόντος. Αυτό επιτυνχάνεται από την τρισδιάστατη ψηφιοποίηση του αντικειμένου όπου δημιουργείται νέφος σημείων (Point Cloud), και μετατρέπεται σε ένα τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο-σχεδίου CAD και σε τελικό στάδιο κατασκευάζεται το πραγματικό μοντέλο.

Περιγραφή

Η “αντίστροφη μηχανική” αναφέρεται σε μια διαδικασία όπου ένα προϊόν ή μια τεχνολογία σχεδιάζεται από το τέλος προς την αρχή. Αντί να ξεκινήσετε με ένα σύνολο από σχέδια ή ιδέες και να προχωρήσετε προς την υλοποίησή τους, η αντίστροφη μηχανική ξεκινά από το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα και εξετάζει τους τρόπους για να φτάσει εκεί.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανάλυση των απαιτήσεων, των λειτουργικών χαρακτηριστικών και των περιορισμών που θα καθορίσουν το τελικό προϊόν, και στη συνέχεια να εργαστεί προς τα πίσω για να διαμορφώσει τις λύσεις που απαιτούνται για να επιτευχθεί αυτό. Συνήθως χρησιμοποιείται σε σχεδιασμό προϊόντων και τεχνολογιών.

Σήμερα η πρακτική αυτή βρίσκει εφαρμογές στη μηχανική των υπολογιστών, τη μηχανολογία, την ηλεκτρονική μηχανική, τη χημική μηχανική, και τη βιολογία συστημάτων.

Προϊόντα

Δείτε όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με την αντίστροφη μηχανική.

Πολυμέσα

Εικόνες

Βίντεο

Φόρμα επικοινωνίας

Μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και ένας από τους εκπροσώπους μας θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα.