Το Trimble 3D GCS900 Grade Control System βελτιώνει την παραγωγικότητα κατά 50%
Η JGC Συστήματα Γεωπληροφορικής ΑΕ είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει, τη νεότερη τοποθέτηση συστήματος ελέγχου τρισδιάστατης διαβάθμισης για γκρέιντερ ( Trimble Dual GNSS ) , που έκανε σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΛΙΑΜΠΑΣ Χωματουργικά στο Διεθνές αεροδρόμιο της Κέρκυρας Ιωάννης Καποδίστριας.
Σύστημα ελέγχου κλίσεων Trimble 3D GCS900
Για την μεγαλύτερη ακρίβεια διαμόρφωσης, την εξοικονόμηση χρόνου και τη βελτίωση της ασφάλειας στο εργοτάξιο, η εταιρία ΚΛΙΑΜΠΑΣ Χωματουργικά αποφάσισε να επιταχύνει τις περίπλοκες εργασίες διαμόρφωσης του αεροδιαδρόμου στο Διεθνές αεροδρόμιο Ιωαν. Καποδίστριας της Κέρκυρας, με το σύστημα ελέγχου Trimble 3D.
Το εργο αφορά συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αεροδιαδρόμων και παράπλευρων οδών του αεροδορμίου. Η εργολήπτρια ΑΚΤΩΡ – INTRAKAT προσέλαβε την ΚΛΙΑΜΠΑΣ, κορυφαία χωματουργική, για να ολοκληρώσει το τμήμα της υποδομής του έργου.
Αντιμέτωπη με τη διαμόρφωση του εδάφους ακριβείας και ταχύτητας που απαιτείται σε αυτό το έργο, (αεροδρόμιο) η ΚΛΙΑΜΠΑΣ υιοθέτησε την καθοδήγηση του μηχανήματος Trimble GCS900 Grade Control System, που αποτελείται από δυο δέκτες εντοπισμού θέσης Trimble MS996 και μια οθόνη ελέγχου Trimble CB460.
«Δεδομένης της πολυπλοκότητας των σχημάτων που έπρεπε να κατασκευαστούν σε αυτό το έργο, το σύστημα Trimble GCS900 μας βοήθησε να συμμορφωθούμε με την ακριβή απόδοση των όγκων όπως την σχεδίασε ο μελετητής, ενώ ταυτόχρονα τηρήσαμε ένα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα με αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα», μας δήλωσε ο κ. Κλιάμπας.
Πριν από την έναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο, δημιουργήσαμε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο με βάση το σχέδιο της μελέτης που φορτώθηκε στο σύστημα ελέγχου της Trimble. Έτσι εξαλείφθηκαν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις μετά την έναρξη των εργασιών, καθώς και όλα τα επιπλέον κόστη και οι καθυστερήσεις που θα προκαλούσαν.
Για τη διευθέτηση της επιφάνειας του αεροδιαδρόμου και των παράπλευρων οδών χρησιμοποίησαμε ένα Motor Grader CAT 160H εξοπλισμένo με το σύστημα 3D Trimble GCS900 Grade Control System. Το σύστημα ελέγχου μηχανημάτων Trimble αποκτήθηκε με το κιβώτιο ελέγχου CB460 μέσα στην καμπίνα, το μηχάνημα μπορεί όχι μόνο να τοποθετηθεί στο συνολικό ψηφιακό μοντέλο του εργοταξίου, αλλά, επίσης, η λεπίδα του μπορεί να εντοπιστεί με ακρίβεια και να ρυθμιστεί η γωνία της σε σχέση με τις θεωρητικές συντεταγμένες.
Αυτό επιτεύχθηκε με τη χρήση δύο δεκτών Trimble MS996 GNSS στη λεπίδα του μηχανήματος. Το σύστημα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την παρακολούθηση των ζωνών αποφυγής και συλλέγει ταυτόχρονα δεδομένα όπως κατασκευάστηκαν καθώς το μηχάνημα κόβει στην κλίση. Με αυτές τις δυνατότητες, ο χειριστής είναι σε θέση να δει ακριβώς πού μετακινείται το χώμα στο εργοτάξιο. Το σύστημα ελέγχου βαθμίδας της Trimble επέτρεψε στην ΚΛΙΑΜΠΑΣ να επιτύχει την τελική βαθμίδα με ακρίβεια εκατοστού με πολύ λιγότερα περάσματα.
Αυτό σημαίνει ότι τα υλικά τελικής διαβάθμισης τοποθετήθηκαν με μεγαλύτερη ακρίβεια και σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Αυτό κράτησε το κόστος σημαντικά χαμηλά. Με τις παραδοσιακές μεθόδους θα χρειαζόταν διπλάσιος χρόνος. Ο έλεγχος του μηχανήματος από την Trimble προσφέρει εξοικονόμηση κόστους επειδή απαιτείται λιγότερο προσωπικό τοπογραφικών εργασιών στο έργο, καθώς και
βελτιωμένη ασφάλεια. Τα μηχανήματα εργάζονται στο εργοτάξιο χωρίς πασσάλους, γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση προσωπικού και αυξημένη ασφάλεια επειδή δεν υπάρχει κανείς που να περπατάει στα πόδια του μηχανήματος, για να μην αναφέρουμε τη σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.
Οι κινήσεις του μηχανήματος είναι βελτιστοποιημένες, επειδή πηγαίνει στο σωστό βάθος πιο γρήγορα, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο και, ως εκ τούτου, χρήματα. Επιπλέον, είμαστε επίσης σε θέση να λαμβάνουμε γρήγορα και εύκολα υπόψη τυχόν τροποποιήσεις που απαιτούσαν η αναθέτουσα αρχή και ο κύριος εργολάβος μετά την έναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο. Αλλάζουμε το σχέδιο στο γραφείο και το τοποθετούμε σε ένα κλειδί USB για να παρέχουμε στον χειριστή ενημερωμένες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό. Αυτό μας καθιστά πολύ διαδραστικούς και μας επιτρέπει να κάνουμε αισθητή εξοικονόμηση χρόνου. «Μας πήρε μιάμιση ημέρα για την εκτέλεση ενός χιλιομέτρου αντί για τρεις έως τέσσερις ημέρες αν είχαμε χρησιμοποιήσει πασσάλους και σπάγκο» δήλωσε ο χειριστής.
Αυτή ήταν η πρώτη δουλειά που έγινε από αυτό Grader με το σύστημα Trimble GCS900 που μόλις είχε αποκτηθεί. Χάρη στην εκπαίδευση και τη βοήθεια της JGC Συστήματα Γεωπληροφορικής η οποία ξεκίνησε με την απόκτηση του συστήματος, ο χειριστής και το μηχάνημά του ήταν λειτουργικά για την έναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο. Η JGC κατανοεί τον αυστηρό προϋπολογισμό και τους χρονικούς περιορισμούς ενός έργου αυτού του μεγέθους και της έκτασης.
Πιστεύουμε ότι οι λύσεις και η υποστήριξη της Trimble συμβάλουν σε κάθε στάδιο της επιτυχίας όλων και ιδιαιτέρως των πολύπλοκων έργων. Χρησιμοποιώντας το σύστημα 3D καθοδήγησης, την τεχνολογία και τον εξοπλισμό της Trimble όπου είναι δυνατόν σε ένα εργοτάξιο – νέο δρόμο, πλατφόρμες και άλλα έργα όπου απαιτείται γκρέιντερ – είναι εγγύημένη η εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, η βέλτιστη ποιότητα των έργων και του φινιρίσματος και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σας.
Πολυμέσα
Παρακάτω θα βρείτε όλα τα διαθέσιμα πολυμέσα, συμπεριλαμβανομένων βίντεο & εικόνων.