Βράβευση Δήμου Ηρακλείου στα Best City Awards

Τα Best City Awards τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στo Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων τους νικητές, σε μια ολοζώντανη και δυναμική Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διακρίθηκε παίρνοντας το GOLD AWARD στην κατηγορία «1.4.1 Πληροφοριακό σύστημα για την έγκαιρη προειδοποίηση και αντιμετώπιση κίνδυνων & εκτάκτων καταστάσεων». Συγκεκριμένα βραβεύτηκε το «ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» το οποίο έχει αναπτυχθεί από την σύμπραξη των εταιρειών GEOSPATIAL ENABLING TECHNOLOGIES (GET) και JGC Συστήματα Γεωπληροφορικής Α.Ε. για λογαριασμό του Δήμου.

Το εν λόγω σύστημα αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία βασίζεται σε συνδυαστική χρήση κατάλληλων λογισμικών και συστημάτων μη επανδρωμένων πτητικών μέσων που παρέχουν μια κοινή επιχειρησιακή εικόνα και βοηθάει στην απόλυτη εναρμόνιση του Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Ηρακλείου με το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, «Ξενοκράτης», το οποίο έχει ως βασικό σκοπό τη διαμόρφωση ενός συστήματος αποτελεσματικής αντιμετώπισης καταστροφικών φαινομένων για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η καινοτομία του συστήματος έγκειται στις προηγμένες (advanced) τεχνολογίες υλοποίησης που έχουν χρησιμοποιηθεί, οι οποίες επελέγησαν τόσο λόγω ποιότητας, όσο και λόγω απόδοσης, αλλά και με γνώμονα τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου μέσω της δυνατότητας για επεκτασιμότητα και επικαιροποίηση.

Είμαστε υπερήφανοι που μαζί με την GET και αποδέκτη τον Δήμο Ηρακλείου συγκαταλεγόμαστε στους φορείς εκείνους που δείχνουν τον δρόμο προκειμένου οι πόλεις να μετεξελιχθούν σε ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες, με καινοτόμες πρακτικές και τεχνολογίες προς όφελος των πολιτών.

Το συγκεκριμένο βραβείο είναι εξαιρετικά τιμητικό για την εταιρεία μας που θα συνεχίσει να προσφέρει σύγχρονες, ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου λύσεις που απαντούν στις προκλήσεις της εποχής και αποδεικνύουν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.